Hulpverleners, planners, zorgmanagers, zorgbemiddelaars, consulenten, verzorgenden, verpleegkundigen, maatschappelijk werkenden, sociaal raadslieden, managers, receptionisten, telefonisten, baliemedewerkers, administratief medewerkers, allen hebben veelvuldig telefonisch contact met interne en externe klanten. Een belangrijke voorwaarde voor klantgericht en efficiënt werken is dat de medewerkers zijn toegerust voor hun taak. Het succes van de telefonische dienst en/of hulpverlening valt of staat met hun houding, kennis en vaardigheden.
De training wordt op maat gemaakt afhankelijk van de doelgroep.
Het doel van de training is de communicatie aan de telefoon klantvriendelijk en effectief te laten verlopen.
Na afloop van de training hebben de deelnemers inzicht in het effect van hun eigen gedrag en in de invloed van de non verbale communicatie aan de telefoon. Zij krijgen handvatten om ook aan de telefoon klantgericht te denken en te handelen, om te gaan met emotionele klanten, de juiste vragen te stellen om in korte tijd de vraag van de klant verhelderen, grenzen te stellen op een beleefde manier, de basisregels van telefonische communicatie toe te passen en eigen emoties te controleren.
De duur van de training is afhankelijk van de leerdoelen en wordt in overleg met de opdrachtgever/leidinggevende bepaald.
Het maximum aantal deelnemers is twaalf.
Na de groepstraining kan er een training op de werkplek plaatsvinden. Het is een individuele training op basis van persoonlijke aandachtspunten die naar voren zijn gekomen in de groepstraining of tijdens functioneringsgesprekken. Aan de medewerker wordt feedback gegeven op een directe en opbouwende wijze. De training op de werkplek zal minimaal een uur per medewerker in beslag nemen.